Διακόπτουν τη συνδρομητική τηλεόραση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Κλασική τηλεθέαση

Μία νέα έρευνα της Parks Associates, διαπιστώνει ότι το ποσοστό των ευρυζωνικών νοικοκυριών που δηλώνει ότι είναι πιθανό να ακυρώσει την υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης τους, έχει αυξηθεί σε 24% στο τέλος του 2018 από 12% στα τέλη του 2015.  Σύμφωνα με την έρευνα, η πρόθεση ακύρωσης είναι υψηλότερη μεταξύ των νοικοκυριών που παρακολουθούν υπηρεσίες online video.

“Οι συνδρομητικές υπηρεσίες ροής (OTT), έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία δύο χρόνια, με το 52% των νοικοκυριών να συμμετέχουν τουλάχιστον σε μία”, δήλωσε ο Brett Sappington, Διευθύνων Σύμβουλος Ερευνών της Parks Associates. “Η Ofcom (Ρυθμιστική Αρχή Video του Ηνωμένου Βασιλείου), ανακοίνωσε στα μέσα του 2018 ότι οι συνδρομές τηλεοπτικών υπηρεσιών OTT ξεπέρασαν τις παραδοσιακές συνδρομές συνδρομητικής τηλεόρασης, κυρίως λόγω της δημοτικότητας των Now TV, Netflix και Amazon.”

Ο αριθμός των διαθέσιμων επιλογών OTT και η υιοθέτηση των υπηρεσιών OTT στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι πλέον παρόμοια με τα στοιχεία των ΗΠΑ του 2015. Εάν η αγορά OTT του Ηνωμένου Βασιλείου ακολουθεί παρόμοιο πρότυπο με τις ΗΠΑ, ο μέσος αριθμός συνδρομών OTT ανά νοικοκυριό στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναμένεται να αυξάνεται σταθερά τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Sappington ανέφερε επίσης, ότι η συγκριτικά χαμηλή διείσδυση online video, παρουσιάζει ευκαιρίες για τοπικούς και παγκόσμιους παρόχους υπηρεσιών να επεκτείνουν την παρουσία τους στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου !