Αρχική PayTV CosmoteTV Η εμπειρία της περιήγησης στη Νέα Cosmote TV

Η εμπειρία της περιήγησης στη Νέα Cosmote TV

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η νέα over the top υπηρεσία της CosmoteTV για τηλεοράσεις και φορητές συσκευές είναι εδώ και σε αυτό το άρθρο, σας μεταφέρουμε τη δική μας εμπειρία από την περιήγηση στα μενού, αλλά και την καθημερινή χρήση. Επίσης, έχουμε ετοιμάσει κι ένα video προκειμένου να αποκτήσετε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Καταρχήν, να αναφέρουμε ότι η νέα COSMOTE TV παρέχει τη δυνατότητα για ταυτόχρονη θέαση περιεχομένου σε έως δύο συσκευές. Είναι προσβάσιμη μέσα από Wi-Fi Android TV Box (με εύκολη εγκατάσταση χωρίς κεραία & καλώδια), μέσα από app για φορητές συσκευές (tablets, smartphones) & browser για PCs/laptops, ενώ πλέον διατίθεται και ως εφαρμογή για Samsung Smart TVs. Σύντομα, θα ακολουθήσουν κι άλλες τηλεοράσεις, όπως LG, Sony, κ.ά. 

Η Νέα COSMOTE TV προσφέρει κάτι μοναδικό: Οn Demand και Live TV μαζί, σε μια προσωποποιημένη εμπειρία θέασης. Πλέον, μπορείτε να έχετε προσωποποιημένα προφίλ, να λαμβάνετε προτάσεις σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά σας, αλλά και να δημιουργείτε ξεχωριστά προφίλ για κάθε μέλος της οικογένειας

Δεν θα αναφερθούμε εδώ στον τρόπο εγκατάστασης, καθώς πρόκειται για ιδιαίτερα εύκολη σύνδεση χωρίς κεραία και πολυπλοκότητες, αρκεί να διαθέτετε σύνδεση στο internet. Ο αποκωδικοποιητής βασίζεται σε Android TV και σαφώς διαθέτει ενσωματωμένο WiFi, γεγονός ιδιαίτερα θετικό για την καθημερινή χρήση, αλλά και την ευελιξία στην τοποθέτηση.

Να σημειωθεί ότι με το Bluetooth τηλεχειριστήριο, δεν χρειάζεται να «δείχνετε» προς τον αποκωδικοποιητή, με αποτέλεσμα ιδιαίτερη άνεση στον καθημερινό τηλεχειρισμό.

WiFi Αποκωδικοποιητής 4K Android TV

Ο αποκωδικοποιητής Android TV που χρησιμοποιεί η νέα CosmoteTV, είναι ο KaonMedia KSTB6077, ο οποίος διαθέτει Android 8. Από πλευράς συνδέσεων, ο συγκεκριμένος αποκωδικοποιητής διαθέτει από αριστερά μία είσοδο κεραίας ANT IN για DVB-T2 η οποία είναι ανενεργή, Ethernet RJ-45, HDMI, οπτική έξοδο ψηφιακού ήχου S/PDIF, την υποδοχή για το παρεχόμενο τροφοδοτικό 12 V/1.5A, γενικό διακόπτη ON/OFF, ενώ στη μία πλαϊνή πλευρά βρίσκουμε μία θύρα USB 2.0 και στην άλλη ένα μπουτόν Pairing/Reset.

Στη συσκευασία – εκτός από τον αποκωδικοποιητή – θα βρείτε το Bluetooth τηλεχειριστήριο, τροφοδοτικό, καλώδιο Ethernet, καλώδιο HDMI, καθώς κι έναν κατατοπιστικό οδηγό γρήγορης εγκατάστασης.

Μενού – Λειτουργίες

Τα μενού της νέας υπηρεσίας, είναι ιδιαίτερα φρέσκα και παρέχουν ένα εύκολο περιβάλλον πλοήγησης σε κάθε συσκευή. Εδώ, θα περιγράψουμε την περιήγηση στα μενού, με χρήση του αποκωδικοποιητή Android TV, ενώ μπορείτε επίσης να διαβάσετε επιπλέον επίσημες πληροφορίες που είχαμε δημοσιεύσει πρόσφατα εδώ.

Αρχική

Στην αρχική κάρτα που εμφανίζεται, αριστερά θα δείτε ένα sidebar με εικονίδια τα οποία αποτελούν τα διάφορα υπομενού με τους τίτλους: «Αρχική», «Η λίστα μου», «Live TV», «Ταινίες / Σειρές», «Movies Club», «Αθλητικά», «Ντοκιμαντέρ», «Παιδικά» και στη συνέχεια «Ρυθμίσεις», «Βοήθεια» και «Έξοδος».

Στην «Αρχική» καρτέλα, γίνεται αμέσως φανερό το ανανεωμένο στυλ της υπηρεσίας, το οποίο σε αρκετά σημεία θυμίζει Netflix, γεγονός που κρίνεται θετικό για την καθημερινή πλοήγηση. Επάνω αριστερά, βρίσκεται το tab «Συντονίσου στο Live”, με το οποίο μεταβαίνουμε άμεσα στη ζωντανή ροή του προγράμματος των καναλιών.

Παρακάτω στην «Αρχική» κάρτα, ξεκινούν αμέσως οι προτάσεις με διάφορους τρόπους, όπως Για εσένα, Μη Χάσεις, Συνέχισε να βλέπεις, Παίζει Τώρα, Δημοφιλή στην COSMOTE TV, Νέες Αφίξεις, COSMOTE TV, ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ, Για σένα Κωμωδία, Για σένα Κοινωνική. Για κάθε πρόγραμμα που προτείνεται, υπάρχει και η αντίστοιχη φωτογραφία ή διεθνώς thumbnail, ενώ η κύλιση προς τα δεξιά ή αριστερά της κάθε κατηγορίας, προσδίδει ιδιαίτερη ζωντάνια στο διαθέσιμο περιεχόμενο.

Με τον παραπάνω τρόπο, αναμιγνύεται το demand με το Live TV και εξαρτάται από τον χρήστη σε ποιο από τα δύο θα δώσει περισσότερο βάρος. Για παράδειγμα κάποιες φορές θέλουμε να ψάξουμε για μια κατηγορία προγράμματος, άσχετα με το αν μεταδίδεται live ή όχι, ενώ κάποιες άλλες φορές θέλουμε να δούμε τις ειδήσεις live, οπότε ψάχνουμε στο Παίζει Τώρα ή στο μενού Live TV ή κατευθυνόμαστε στο «Συντονίσου στο Live”. Ο τρόπος χρήσης και τηλεθέασης εξαρτάται καθαρά από εμάς και δεν μας επιβάλλεται μέσα από προκαθορισμένα πρότυπα!

Σε αυτό το σημείο, να αναφέρουμε ότι οι προτάσεις των προγραμμάτων στους χρήστες, δημιουργούνται με τη χρήση αλγόριθμων τεχνητής νοημοσύνης (AI), με βάση τις προτιμήσεις και τις συνήθειες θέασης που έχουν. Ο συγκεκριμένος τρόπος, μας βοηθά να βρούμε εύκολα και άμεσα το περιεχόμενο που μας ενδιαφέρει, μέσα από μία μεγάλη ποικιλία τίτλων και προγραμμάτων, από τα κανάλια της πλατφόρμας, τις δωρεάν on demand υπηρεσίες (COSMOTE TV PLUS, National Geographic+, BBC Earth, Cartoon Network, κ.ά.), την υπηρεσία Replay TV, αλλά και την υπηρεσία Movies Club. Αμέσως παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα video που ετοιμάσαμε από την περιήγησή μας στην νέα υπηρεσία CosmoteTV OTT.

Video από την περιήγηση στα μενού της νέας υπηρεσίας CosmoteTV OTT

Κανάλια

Στη κάρτα «Κανάλια», εμφανίζονται τα λογότυπα όλων των καναλιών που παρέχονται μέσω της CosmoteTV, ενώ με ΟΚ στο καθένα από αυτά, μεταβαίνουμε άμεσα στο live πρόγραμμά του.

Στην συγκεκριμένη κάρτα, στο επάνω μέρος της οθόνης, υπάρχουν οι επιλογές Πρόγραμμα και Replay TV, οι οποίες αφορούν τον Ηλεκτρονικό Οδηγό Προγράμματος με εκτεταμένη πληροφορία των προγραμμάτων +/- 7 ημερών και τη γνωστή αγαπημένη υπηρεσία Replay TV, με την οποία μπορούμε να παρακολουθήσουμε τα προγράμματα των καναλιών έως και 7 ημέρες πίσω.

Πρόγραμμα

Εδώ μπορούμε να ψάξουμε για live προγράμματα με σαφή κατηγοριοποίηση, για τη μέγιστη διευκόλυνσή μας, ενώ θα δείτε και τα 4 tabs «Συντονίσου», «Κανάλια», «Πρόγραμμα» και «Replay TV». Με τη λέξη «Τώρα» μπροστά από όλες τις διαθέσιμες κατηγορίες, μπορούμε να ψάξουμε στα κανάλια για «Ελληνικά», «Ταινίες/Σειρές», «Αθλητικά», «Ντοκιμαντέρ», «Lifestyle», «Παιδικά», «Μουσικά» και «Ειδησεογραφικά». Οι επιλογές και οι προτάσεις δεν σταματούν, καθώς συνεχίζουμε παρακάτω με κατηγορίες όπως: «Replay TV για Εσένα», «Τελευταίες Τάσεις» και «Μπορεί να σου αρέσει».

Ταινίες / Σειρές

Εδώ το περιεχόμενο είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο, καθώς δεν αφορά μόνο τα κλασικά κανάλια, αλλά και τις επιπλέον δωρεάν υπηρεσίες Fox Play και COSMOTE TV Plus. Έτσι, στη συγκεκριμένη καρτέλα βρίσκουμε τις κατηγορίες: «Μη χάσεις», «Ταινίες για Εσένα», «Σειρές για Εσένα», «Δες Τώρα Πρεμιέρες», «Πρεμιέρες Σειρών», «Δημοφιλείς Ταινίες», «Δημοφιλείς Σειρές», «Κύκλοι Σειρών», «FOX Play», «COSMOTE TV Plus Κλασσικές Σειρές», «COSMOTE TV Plus Αστυνομικό θρίλερ», «COSMOTE TV Plus Περιπέτεια»,  «COSMOTE TV Plus Κωμωδία»,  «COSMOTE TV Plus Κοινωνική», «COSMOTE TV Plus Οικογενειακή»,  «COSMOTE TV Plus Θρίλερ», «COSMOTE TV Plus Ντοκιμαντέρ»,  «COSMOTE TV Plus Δραματική Κομεντί» και «COSMOTE TV Plus Κλασσικές».

Movies Club

Με το εικονίδιο του Ευρώ και τον τίτλο Movies Club, γίνεται άμεσα κατανοητό ότι πρόκειται για ταινίες επί πληρωμή, ενώ στην κάθε φωτογραφία φαίνεται και η τιμή ενοικίασης. Με ΟΚ στην κάθε ταινία, εμφανίζονται οι τιμές ενοικίασης για προβολή HD και SD. Σαφώς, έχουμε και εδώ διάφορες κατηγορίες ταινιών, καθώς και μία κατηγορία ΑΦΙΕΡΩΜΑ OSCARS.

Αθλητικά

Στον σημαντικό τομέα των Αθλητικών, οι προτάσεις και πάλι κυριαρχούν με τις κατηγορίες: «Ποδόσφαιρο LIVE», «Ποδόσφαιρο για Εσένα», «Μπάσκετ για Εσένα», «Τένις για Εσένα», «Βόλευ για Εσένα», «Χάντμπολ για Εσένα», «Εκπομπές για Εσένα» και «Αθλητικά για Εσένα». Να σημειωθεί ότι όλες οι προτάσεις, αφορούν LIVE αθλητικά γεγονότα από όλα τα κανάλια.

Ντοκιμαντέρ

Ιδιαίτερα εκτεταμένος ο τομέας των ντοκιμαντέρ, καθώς εμπλέκονται κανάλια όπως πχ το Cosmote History, National Geographic και άλλα. Οι κατηγορίες ξεκινούν με τις βασική πρόταση «Ντοκιμαντέρ για εσένα» και συνεχίζουν με τους εξής τίτλους: «COSMOTE TV ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ», «Cosmote History / Βιογραφία», «Cosmote History / Ιστορία», «Cosmote History / Πολιτισμός», «Cosmote History / Θρησκεία», «National Geographic+» και «BBC Earth».   

Παιδικά

Ένας σημαντικότατος τομέας για οικογένειες με παιδιά, είναι σαφώς τα Παιδικά, όπου οι κατηγορίες και εδώ είναι χαρακτηριστικές: «Παιδικά για Εσένα», «Δες Τώρα», «Παιδικά / Πρεμιέρες», «Παιδικά / Σειρές», «Nick +» και «Cartoon Network».    

Η λίστα μου  

Στη συγκεκριμένη καρτέλα, θα βρίσκετε προγράμματα που έχετε ξεκινήσει να βλέπετε και κάποια στιγμή τα αφήσατε, καθώς επίσης και τη λίστα με αγαπημένα κανάλια που έχετε ρυθμίσει εσείς.

Ρυθμίσεις

Η συγκεκριμένη επιλογή δεν αφορά προγράμματα, αλλά κάποιες ρυθμίσεις που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε με τις υποεπιλογές: Διαχείριση Προφίλ, Προστασία Κωδικού, Ιστορικό Ενοικιάσεων, Προσωπικά δεδομένα.

Στη διαχείριση Προφίλ, μπορούμε να δημιουργήσουμε μέχρι 5 προφίλ χρηστών με ονομασία και – εάν επιθυμούμε – με φωτογραφία, προκειμένου όλη η οικογένεια να έχει προσωποποιημένα προφίλ χρήσης της υπηρεσίας.

Στη προστασία Κωδικού, μπορούμε να επιλέξουμε να απαιτείται PIN για αλλαγή σε προφίλ με ίδιο ή μεγαλύτερο γονικό έλεγχο, ενώ στο Ιστορικό Ενοικιάσεων, μπορούμε να δούμε ποιες ενοικιάσεις έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι την εκάστοτε στιγμή. Τέλος, στα Προσωπικά δεδομένα, μπορούμε να επιλέξουμε να λαμβάνουμε ή όχι προτάσεις περιεχομένου με βάση τη χρήση που κάνουμε, καθώς και εάν επιθυμούμε να στέλνονται διαγνωστικά δεδομένα από την εφαρμογή.

Βοήθεια

Στη συγκεκριμένη επιλογή, θα βρείτε εκτενέστατες οδηγίες και απαντήσεις σε ερωτήματα που πιθανόν να έχετε για οποιοδήποτε θέμα αφορά την νέα υπηρεσία CosmoteTV.

Επιπλέον δυνατότητες

Chromecast: Μετάδοση βίντεο & ήχου στον αποκωδικοποιητή

Με το “Chromecast built-in” που διαθέτει ο αποκωδικοποιητής Android TV, μπορείτε να μεταδίδετε στην οθόνη σας, περιεχόμενο βίντεο, ήχου και φωτογραφιών από τις κινητές σας συσκευές ή υπολογιστές, μέσω υποστηριζόμενων εφαρμογών.

Για παράδειγμα, από την εφαρμογή Youtube στο κινητό σας τηλέφωνο, κάνοντας tap στο εικονίδιο της οθόνης που εμφανίζεται, μπορείτε να μεταδίδετε τα βίντεο στην οθόνη της τηλεόρασής σας.

Επίσης, με τον Chrome browser στον υπολογιστή σας, μπορείτε να μεταδίδετε καρτέλες, την επιφάνεια εργασίας ή αρχεία βίντεο & ήχου, επιλέγοντας «Μετάδοση» (Cast) στις Ρυθμίσεις επάνω δεξιά.

Φωνητική αναζήτηση – Google Assistant

Ακόμη μία εξαιρετική δυνατότητα η οποία θα μας απασχολεί όλο και πιο έντονα όσο περνάει ο καιρός, είναι η φωνητική αναζήτηση. Πατώντας το πλήκτρο με το μπλε εικονίδιο μικροφώνου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φωνή σας πχ για να ψάξετε κάτι στο Youtube. Ο βοηθός Google θα το ακούσει και θα εκτελέσει την εντολή σας, χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσετε απολύτως τίποτα!

Γενικότερα, οι φωνητικές εντολές εφαρμόζονται όλο και πιο συχνά σε διάφορες εφαρμογές που αφορούν το έξυπνο σπίτι !

Σύνδεση Bluetooth συσκευών

Στις ρυθμίσεις του Android TV, μπορείτε να επιλέξετε «Προσθήκη συσκευών» στο τμήμα Τηλεχειριστήρια και αξεσουάρ και να πραγματοποιήσετε πχ σύνδεση των Bluetooth ακουστικών σας. Εκεί, θα δείτε και το τηλεχειριστήριο που χρησιμοποιείτε σαν RC344, το οποίο πολύ πιθανόν να το έχετε ήδη συσχετίσει, καθώς αρκεί να έχετε πατήσει οποιοδήποτε πλήκτρο εντός 60 δευτερολέπτων από την τοποθέτηση των μπαταριών. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να συσχετίσετε το τηλεχειριστήριο στη διαδρομή Ρυθμίσεις ->Τηλεχειριστήρια και αξεσουάρ->Προσθήκη συσκευών, πατώντας συγχρόνως για 5 δευτερόλεπτα τα πλήκτρα ΟΚ και πίσω, ενώ στην οθόνη θα δείτε την επιβεβαίωση σύνδεσης.

Τηλεχειρισμός μέσω του κινητού

Εγκαθιστώντας την εφαρμογή Android TV Remote Control, μπορούμε να μετατρέψουμε το κινητό μας τηλέφωνο ή tablet σε ένα πλήρες τηλεχειριστήριο με τα γνωστά πλήκτρα πλοήγησης ή ακόμη και σε touchpad για ακόμη πιο γρήγορη πλοήγηση!

Εγκατάσταση νέων εφαρμογών

Στο μενού Android TV, σαφώς θα βρείτε το Google Play Store, με το οποίο – ως γνωστόν – μπορείτε να εγκαταστήσετε επιπλέον εφαρμογές της επιλογής σας, όπως κάνετε και με το κινητό σας τηλέφωνο. Εμείς πχ εγκαταστήσαμε επιτυχώς το Spotify και το Kodi, ενώ σε προσπάθεια εγκατάστασης της εφαρμογής Netflix, εμφανίζεται μήνυμα ότι η τελευταία δεν είναι συμβατή με αυτή τη συσκευή.

Η γνώμη μας

Η νέα streaming υπηρεσία CosmoteTV, σε κερδίζει εξαρχής με τη φρεσκάδα, την ευκολία εγκατάστασης και χρήσης, τον σύγχρονο τρόπο τηλεθέασης, όπου το on demand αναμιγνύεται με το live πρόγραμμα, αλλά και για τη δυνατότητα multiscreen σε περισσότερες συσκευές. Ακόμη και αν διαθέτετε ήδη την κλασική υπηρεσία CosmoteTV, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να περάσετε στη νέα εποχή !

Εγγραφείτε στο Newsletter
Holler Box