Αρχική Τεχνολογίες Η Samsung Electronics αποκαλύπτει την πρώτη της οικογένεια «ανθρωποκεντρικών» LED για υποστήριξη...

Η Samsung Electronics αποκαλύπτει την πρώτη της οικογένεια «ανθρωποκεντρικών» LED για υποστήριξη της ζωής σε εσωτερικούς χώρους

Η Samsung Electronics παρουσίασε τα πρώτα της «ανθρωποκεντρικά» LED LM302N. Σχεδιασμένη με προσεκτικά δημιουργούμενα φάσματα φωτός, η οικογένεια LM302N βοηθά το ανθρώπινο σώμα να προσαρμόζει τα επίπεδα μελατονίνης σε εσωτερικούς χώρους, κάνοντας τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο ενεργητικοί ή χαλαροί, ανάλογα με την καθημερινότητά τους.

“Τα οφέλη από τη χρήση των LM302N της Samsung, φτάνουν πέρα ​​από τη βασική λειτουργία φωτισμού, βελτιώνοντας τις μη οπτικές βιολογικές επιδράσεις του φωτισμού στους ανθρώπους”, δήλωσε ο Un Soo Kim, ανώτερος αντιπρόεδρος της LED Business Team στην Samsung Electronics. “Οι λύσεις μας LED εισάγουν μια εντελώς νέα προσέγγιση προσανατολισμένη στον άνθρωπο, η οποία χρησιμοποιεί τεχνητό φωτισμό για να αυξήσει την παραγωγικότητα και τη χαλάρωση, επωφελούμενη από τον σύγχρονο τρόπο ζωής σε εσωτερικούς χώρους”.

Η μελατονίνη, μια ορμόνη που ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης, ανταποκρίνεται στην κυανή περιοχή μήκους κύματος του φωτός. Ο φωτισμός με έντονο κυανό, καταστέλλει την παραγωγή μελατονίνης του σώματος, αυξάνοντας τη συγκέντρωση και επιτρέποντας μεγαλύτερη συνολική αίσθηση εγρήγορσης. Ομοίως, μια χαμηλότερη ένταση κυανού φωτός ελαχιστοποιεί τις διαταραχές της φυσικής παραγωγής μελατονίνης του σώματος, συμβάλλοντας στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου.

Τα LM302N της Samsung χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένα φάσματα φωτός με βελτιστοποιημένες ποσότητες κυανού για να ικανοποιήσει τις ανάγκες φωτισμού στον επιθυμητό βαθμό σε οποιοδήποτε δεδομένο χρονικό σημείο: Τα LM302N DAY βελτιώνουν την εγρήγορση και τα LM302N NITE ενισχύουν τη χαλάρωση. Τυποποιημένα σε 3,0×3,0mm, αυτά τα στοιχεία μπορούν να ταιριάξουν σε ένα ευρύ φάσμα φωτισμών και προστατεύονται από την υγρασία και τη θερμότητα.

Τα LM302N DAY, μπορούν να μειώσουν το επίπεδο της μελατονίνης του σώματος περισσότερο από 18% χαμηλότερα από αυτό του συμβατικού φωτισμού LED. Διαθέσιμα σε ποικίλες θερμοκρασίες χρώματος από 3000K έως 6500K, τα πακέτα DAY μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών εσωτερικού χώρου, όπως σχολεία, γραφεία, βιβλιοθήκες και βιομηχανίες για να ενισχύσουν την αίσθηση της αφύπνισης και του επιπέδου ενέργειας ενός ατόμου.

Τα LM302N NITE μπορούν να προσφέρουν ένα σωστό επίπεδο φωτεινότητας χωρίς να εμποδίζουν την απελευθέρωση της μελατονίνης, βοηθώντας τους ανθρώπους να διατηρήσουν το επίπεδο της ορμόνης σαν να ήταν σε μια ήρεμη φυσική ατμόσφαιρα το βράδυ. Το σώμα απελευθερώνει περίπου 5% περισσότερη μελατονίνη κάτω από φωτισμό με LM302N NITE από ότι με τα συμβατικά LED, αυξάνοντας τη χαλάρωση. Συγκριτικά, περνώντας πολύ χρόνο κάτω από συμβατικό φωτισμό τη νύχτα, μπορεί να προκαλέσει υπερβολική εγρήγορση που καθιστά πιο δύσκολο να κοιμηθείς. Επιπλέον, τα LM302N NITE προσφέρονται σε θερμοκρασίες χρώματος μεταξύ 1800K και 4000K, παρέχοντας ευελιξία σχεδιασμού για να προσφέρει τα πλεονεκτήματα του χαλαρωτικού φωτός σε διάφορους χώρους φωτισμού.

Τα πακέτα DAY και NITE μπορούν επίσης να συνδυαστούν σε ένα ενιαίο φωτιστικό για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να διατηρήσουν το φυσιολογικό τους κιρκάδιο ρυθμό 24 ώρες την ημέρα. Η συγκεκριμένη επιλογή διπλού φωτισμού είναι ιδανική για όσους περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε κλειστούς χώρους, έχοντας προβλήματα λόγω της σύγχυσης στο ρολόι του σώματος.

Η οικογένεια LM302N βρίσκεται πλέον σε μαζική παραγωγή.

Εγγραφείτε στο Newsletter
Holler Box