Οι έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung, στην υπηρεσία του Smart Home για το 2019

Samsung-Smart-TV-2019

Οι έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung το 2019, σηματοδοτούν το επόμενο στάδιο στην εξέλιξη των έξυπνων οθονών, καθώς η τηλεόραση γίνεται ένας κόμβος για το περιεχόμενο και τη συνδεσιμότητα των συσκευών στο σπίτι.

Η Samsung παρουσίασε στο Λας Βέγκας τις καινοτομίες της στις έξυπνες τηλεοράσεις για το 2019, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν ως hub για το σπίτι, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε συσκευές με την εφαρμογή SmartThings, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα IoT (Internet Of Things). Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν αυτοματισμούς που ελέγχουν συσκευές ή να εκτελούν σενάρια όταν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, όπως πχ η ώρα της ημέρας, η κατάσταση μίας συσκευής ή οι θέσεις των μελών της οικογένειας. Για παράδειγμα, ένα κλιματιστικό μπορεί να απενεργοποιηθεί όταν ανιχνεύονται ανοικτά παράθυρα ή ένα smartphone μπορεί να ανάψει τα φώτα στο σπίτι όταν το GPS του δείχνει ότι βρίσκεται κοντά.

Οι έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung μπορούν επίσης να ενισχύσουν τα συστήματα ασφάλειας στο σπίτι. Ενώ οι μικρότερες οθόνες μπορούν να δείξουν τη ροή μόνο από μια κάμερα CCTV κάθε φορά, οι φετινές έξυπνες τηλεοράσεις έχουν μεγαλύτερες οθόνες που μπορούν ταυτόχρονα να προβάλλουν βίντεο από κάμερες, παρέχοντας στους χρήστες μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του περιβάλλοντος ασφαλείας τους.

Μια άλλη βασική εξέλιξη για τις έξυπνες τηλεοράσεις του 2019 είναι ο έλεγχος απομακρυσμένης πρόσβασης για περιφερειακές συσκευές. Η απομακρυσμένη πρόσβαση μπορεί να παρέχει στους χρήστες ασύρματο έλεγχο σε συνδεδεμένους υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, smartphones και tablet, επιτρέποντας την πρόσβαση από μακριά σε προγράμματα και εφαρμογές, σε μεγαλύτερη οθόνη τηλεόρασης. Το χαρακτηριστικό αυτό λειτουργεί όταν οι συνδεδεμένες συσκευές βρίσκονται κοντά και σε άλλο δωμάτιο.

Χάρη στο ανοικτό οικοσύστημα τους, οι έξυπνες τηλεοράσεις του 2019 μπορούν να αλληλεπιδρούν με την Alexa του Amazon και τον βοηθό Google για μια σειρά από απλές λειτουργίες, όπως ενεργοποίηση / απενεργοποίηση, έλεγχος της έντασης ήχου και αλλαγή καναλιών.