Στο BBC iPlayer ο ημιτελικος FA Cup και ο τελικός σε Ultra HD

BBC_iPlayer

Το BBC iPlayer θα προσφέρει για πρώτη φορά στους φανς του ποδοσφαίρου τον ημιτελικό Manchester City – Brighton (6 Απριλίου) και τον τελικό (18 Μαΐου) σε Ultra HD και HDR.

Όσοι διαθέτουν συμβατές τηλεοράσεις Ultra HD, μπορούν να παρακολουθήσουν τη ζωντανή ροή στο BBC iPlayer πατώντας το κόκκινο πλήκτρο κατά την διάρκεια κάλυψης από το BBC ή απευθείας μέσω της εφαρμογής BBC iPlayer στην τηλεόρασή τους.

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη δοκιμή Ultra HD του BBC, καθώς συνεχίζει να πρωτοστατεί στο streaming επόμενης γενιάς για τους Βρετανούς τηλεθεατές. Το BBC iPlayer είναι η μόνη υπηρεσία συνεχούς ροής στο Ηνωμένο Βασίλειο, που προσφέρει στους χρήστες live HD και HDR προγράμματα, ενώ οι προηγούμενες δοκιμές του έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλείς με το κοινό και περιλαμβάνουν:

Οι δυναστείες, ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα στο BBC iPlayer πέρυσι, μεταδόθηκαν περίπου 8 εκατομμύρια φορές, με σχεδόν το 18% αυτών των αιτημάτων (1,4m) να έχει πραγματοποιηθεί σε Ultra HD

Η ζωντανή αθλητική δοκιμή του περασμένου καλοκαιριού «είδε» 1.6 εκατομμύρια ζωντανά αιτήματα για το Wimbledon του BBC και την κάλυψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA σε Ultra HD

Το κοινό θα χρειαστεί σύνδεση στο Internet τουλάχιστον 40Mbit ανά δευτερόλεπτο για πλήρη ανάλυση 3840 pixel Ultra HD ή 20Mbit ανά δευτερόλεπτο για 2560 pixel Ultra HD. Η απόδοση Wi-Fi μπορεί να ποικίλει σημαντικά, συνεπώς μια ενσύρματη σύνδεση της τηλεόρασης στο Internet, μπορεί να προσφέρει πιο σταθερή ροή Ultra HD, ενώ το video θα αναπαράγεται με 50 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Ο Dan Taylor-Watt, επικεφαλής του BBC iPlayer, λέει: “Τα προγράμματα Ultra HD και HDR έχουν μεταδοθεί εκατομμύρια φορές στο BBC iPlayer, καθιστώντας τα μερικά από τα πιο δημοφιλή προγράμματα Ultra HD στον κόσμο και το BBC iPlayer είναι η μοναδική υπηρεσία ροής που τα προσφέρει ζωντανά σε τέτοια υψηλή ποιότητα.

“Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς ανακαλύπτουμε το BBC iPlayer, καθιστώντας το ένα ακόμα καλύτερο μέρος για να παρακολουθήσετε ζωντανά γεγονότα και δίνοντας στους ανθρώπους τα καλύτερα προγράμματα, για να τα απολαύσουν με την καλύτερη δυνατή ποιότητα.”

Ο Phil Layton, επικεφαλής του Broadcast & Connected Systems, BBC R & D, λέει: “Καθώς το Ultra HD γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στο μέλλον, το BBC φροντίζει να μην μείνει κανείς πίσω. Η έρευνά μας έχει ήδη παράσχει έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο για τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς ελεύθερης τηλεόρασης να συμπεριλάβουν το HDR στα Ultra HD προγράμματά τους και εργαζόμαστε σε μια σειρά από projects που θα κάνουν το Ultra HD ακόμη καλύτερο για το κοινό και τη βιομηχανία.