Το Netflix αποκτά τα δικαιώματα για την μεταφορά σε τηλεοπτική σειρά του αριστουργήματος «100 Χρόνια Μοναξιάς» του Gabriel García Márquez

Netflix-Logo-black

Για πρώτη φορά στην ιστορία, το λογοτεχνικό αριστούργημα του βραβευμένου με Νόμπελ συγγραφέα Gabriel García Márquez, «Εκατό Χρόνια Μοναξιάς» έρχεται στην οθόνη – ως μια νέα σειρά για τους συνδρομητές του Netflix σε όλο τον κόσμο. Το Netflix έχει αποκτήσει τα δικαιώματα να μεταφέρει το αγαπημένο και αναγνωρισμένο μυθιστόρημα, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα του 20ού αιώνα, σε σειρά στην ισπανική γλώσσα. Το «Εκατό Χρόνια Μοναξιάς» δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1967 και έκτοτε έχει πουλήσει περίπου 50 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει μεταφραστεί σε 46 γλώσσες.

Οι γιοι του García Márquez Rodrigo Garcia και Gonzalo García Barcha θα είναι οι εκτελεστικοί παραγωγοί της σειράς, η οποία θα κινηματογραφηθεί κυρίως στην Κολομβία. «Για δεκαετίες ο πατέρας μας ήταν απρόθυμος να πουλήσει τα κινηματογραφικά δικαιώματα του «100 Χρόνια Μοναξιά», επειδή πίστευε ότι δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί υπό τους χρονικούς περιορισμούς μιας ταινίας μεγάλου μήκους ή ότι η παραγωγή του σε μια άλλη γλώσσα εκτός της ισπανικής, θα το αδικούσε “, δήλωσε ο Γκαρσία και συνέχισε:” Αλλά στη σημερινή χρυσή εποχή των σειρών, με το επίπεδο ταλαντούχου γραψίματος και σκηνοθεσίας, την κινηματογραφική ποιότητα του περιεχομένου και την αποδοχή προγραμμάτων σε ξένες γλώσσες από τα παγκόσμια ακροατήρια, δεν θα υπήρχε καλύτερη στιγμή για μια προσαρμογή στην εξαιρετική παγκόσμια τηλεθέαση που παρέχει η Netflix. Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε την Netflix και τους κινηματογραφιστές σε αυτό το εγχείρημα και ανυπομονούμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα.

“Είναι μεγάλη μας τιμή να αναλάβουμε την πρώτη κινηματογραφική προσαρμογή των εκατό χρόνων μοναξιάς, μια διαχρονική και εικονική ιστορία από τη Λατινική Αμερική που είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε με τον κόσμο”, δήλωσε ο Francisco Ramos, Αντιπρόεδρος πρωτότυπων παραγωγών ισπανικής γλώσσας για τη Netflix. “Γνωρίζουμε ότι οι συνδρομητές μας σε όλο τον κόσμο αγαπούν να παρακολουθούν ταινίες και σειρές ισπανικής γλώσσας και θεωρούμε ότι αυτό θα είναι ο τέλειος συνδυασμός του έργου και της πλατφόρμας μας”.