«Όχι άλλα τείχη» λέει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Huawei, Ken Hu

Huawei_Logo

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Huawei Ken Hu, στη Διάσκεψη του Πότσνταμ (23-5-2019) για την Εθνική Κυβερνοασφάλεια (Γερμανία), υπογράμμισε τη σημασία των συσκευών που βασίζονται στο Android στην ευρωπαϊκή οικονομία, σε απάντηση στους αβάσιμους ισχυρισμούς κατά της Huawei που προέκυψαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μιλώντας στο συνέδριο της Πότσνταμ για την εθνική ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στη Γερμανία, στον πρώην τόπο του τείχους του Βερολίνου, ο κ. Χου ήταν κατηγορηματικός ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να κατασκευάσει νέους τοίχους στον κόσμο της τεχνολογίας.

“Στην Ευρώπη, περίπου τα τρία τέταρτα των χρηστών smartphone βασίζονται σε ένα τηλέφωνο με βάση το Android. Η Huawei αντιπροσωπεύει περίπου το 20% αυτής της αγοράς. Τέτοιες απερίσκεπτες αποφάσεις μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη “.

“Αυτό θέτει ένα επικίνδυνο προηγούμενο. Αντιβαίνει στις αξίες της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας, διακόπτει την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού και διαταράσσει τον δίκαιο ανταγωνισμό στην αγορά. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία και εταιρεία στο μέλλον αν δεν αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτά τα θέματα “.

“Έχω τη τιμή να μιλήσω σε αυτή την όμορφη πανεπιστημιούπολη του Πότσνταμ. Όταν έφτασα νωρίτερα, μου είπαν ότι βρισκόμαστε σε ιστορικό χώρο όπου κάποτε βρισκόταν το τείχος του Βερολίνου. Αυτό μου θύμισε το γεγονός ότι δεν θέλουμε να δούμε άλλο τοίχο και δεν θέλουμε να περάσουμε από μια άλλη οδυνηρή εμπειρία. Ομοίως, δεν θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα νέο τείχος από την άποψη του εμπορίου, δεν θέλουμε να οικοδομήσουμε και ένα νέο τείχος όσον αφορά την τεχνολογία. Χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο παγκόσμιο οικοσύστημα που θα μας βοηθάει να προωθούμε ταχύτερα τεχνολογικές καινοτομίες και ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη. Τελικά, σε αυτό πρέπει να βασιστούμε για να διατηρήσουμε την ευημερία για την ανθρώπινη κοινωνία. “