Αρχική Android Android Box Amiko TOP TV OTT

Android Box Amiko TOP TV OTT

Δοκιμάσαμε ένα Android box της Amiko, το TOP TV OTT, με Android 7.1.2 και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας, καθώς και video από τα μενού!

Πρόκειται για ένα «καθαρόαιμο» Android TV box, με ονομασία μοντέλου TOPTV OTT, το οποίο είναι βασισμένο στο SoC Amlogic Quad-core S905W, με 64 bit επεξεργαστή ARM Cortex-A53 μέχρι 1.5GHz και ARM Mali-450 GPU.

Ο Amiko TOPTV OTT διαθέτει μνήμες 2GB DDR3 και 16GB eMMC, ενώ βασίζεται σε Android 7.1.2, ένας συνδυασμός που έχει αποδειχτεί εξαιρετικός για κάθε είδους εφαρμογές. Από πλευράς δικτύωσης, έχουμε ενσωματωμένο WiFi 802.11 b/g/n 2.4GHzWiFi, αλλά και Bluetooth 4.0 για ασύρματη διασύνδεση με συμβατές συσκευές, ενώ η ανάλυση της εικόνας φθάνει τα 4Kx2K@30fps, με υποστήριξη αποκωδικοποίησης H.265/HEVC.

Εξωτερική περιγραφή – Συνδεσμολογίες

Το Android box TOP TV OTT της Amiko, βρίσκεται σε κουτί διαστάσεων 105 x 105 x 18 mm, ενώ στη πρόσοψη έχουμε LED display για ένδειξη ώρας και λειτουργιών.
Οι συνδέσεις του Amiko TOP TV OTT στη πίσω όψη, περιλαμβάνουν HDMI 2.0, 100Mbps Ethernet, οπτική ψηφιακή έξοδο ήχου, έξοδο AV και είσοδο 5V/2A DC για το παρεχόμενο τροφοδοτικό, ενώ στο πλάι έχουμε 2 θύρες USB 2.0 και υποδοχή κάρτας Micro SD για επέκταση μνήμης αλλά και αναβάθμιση λογισμικού.

Μενού – Λειτουργίες

Ο Launcher περιλαμβάνει τις κύριες επιλογές, οι οποίες είναι οι: TV Center, Google Play Store, FileBrowser, Chrome, Memory Recycle, YouTube, Settings και Apps, ενώ με το εικονίδιο +, μπορούμε να προσθέσουμε στην αρχική οθόνη κάποια κατ’ επιλογή apps που χρησιμοποιούμε συχνά.

To TV Center μας εμφανίζει το Kodi (17.xx) και μάλιστα με κάποια addons εγκατεστημένα, ενώ στην εφαρμογή Kodi Addons μπορούμε να τα αναβαθμίσουμε ή να τα αλλάξουμε για εκδόσεις Kodi 16, 17 ή και 18. Σαφώς, μπορείτε να εγκαταστήσετε το Kodi 18.1 Leia – όπως κάναμε κι εμείς – ενώ στον launcher θα αλλάξει το εικονίδιο με αυτό του Kodi.

Με το Memory Recycle απελευθερώνουμε ένα ποσοστό της μνήμης RAM, ανάλογα με ποιες λειτουργίες έχουμε πραγματοποιήσει. Οι υπόλοιπες εφαρμογές του Launcher είναι προφανείς, όπως ο Chrome Browser της Google, το YouTube, ο File Browser, το Google Play Store, ενώ στα Settings ανοίγει μία κάρτα ειδικά για τον Amiko TOP TV OTT, η οποία περιλαμβάνει ρυθμίσεις οθόνης, ασύρματης και ενσύρματης δικτύωσης, καθώς και επαναφοράς στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Στο μενού Apps, έχουμε την κάρτα με όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές του Android box, οι οποίες καλύπτουν ευρύ φάσμα λειτουργιών.

Apps

Πρώτη εφαρμογή στη σειρά είναι το AirScreen, το οποίο αποτελεί το πιο προηγμένο πρωτόκολλο πολλαπλής ασύρματης μετάδοσης με υποστήριξη AirPlay / Google Cast / Miracast / DLNA για το Android. Η εφαρμογή σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την τοπική σύνδεση δικτύου (Wi-Fi / Ethernet) για κοινή χρήσης οθόνης, βίντεο, ήχου, φωτογραφιών και άλλων λειτουργιών, αρκεί να ενεργοποιήσετε την ασύρματη οθόνη στο κινητό σας τηλέφωνο, ενώ θα βρείτε και οδηγίες για λειτουργία με iOS, MacOS και Windows 10.

Με το Mobdro έχετε στη διάθεσή σας ογκώδες video περιεχόμενο, ωστόσο θα χρειαστεί να δοκιμάσετε τα διάφορα streams, καθώς δεν είναι όλα πάντα διαθέσιμα.

Σαφώς, από το σύνολο των εφαρμογών, δεν μπορούσε να λείπει το Netflix, το οποίο λειτουργεί κανονικά, κατά προτίμηση με λειτουργία mouse, η οποία ενεργοποιείται από το αντίστοιχο πλήκτρο στο τηλεχειριστήριο.

Η εφαρμογή Miracast ουσιαστικά αποτελεί υποκατηγορία της AirScreen, συνεπώς είναι πολύ πιθανό να μην τη χρησιμοποιήσετε.

Όπως πάντα, θα σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε χειροκίνητα μέσω αρχείου .apk και την εφαρμογή Aptoide TV, για μία επιπλέον δυνατότητα εγκατατάστασης/απεγκατάστασης εφαρμογών, ενώ με το CetusPlay, θα έχετε ιδιαίτερα γρήγορη πλοήγηση με mouse μέσω του κινητού σας τηλεφώνου, ειδικά για την περίπτωση του Netflix!

Επίσης, θα βρείτε και την συνδρομητική εφαρμογή TopTV με live γνωστά διεθνή κανάλια και OnDemand Video περιεχόμενο, η οποία παρέχει μία περίοδο trial.

Επιπλέον, θα βρείτε και την αξιόλογη εφαρμογή TuneIn Radio, με μετάδοση πολυάριθμων τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών, μουσικής, αθλητισμού, ειδήσεων, podcasts και άλλων. Προτείνεται για ακρόαση αγαπημένων ραδιοφωνικών σταθμών οπουδήποτε και αν βρίσκεστε, αρκεί να υπάρχει σύνδεση στο internet.

Αναπαραγωγή αρχείων

Με το Kodi και τον MX Player, η αναπαραγωγή αρχείων είναι πάντα εγγυημένη, με άριστη απόδοση εξωτερικών ελληνικών υπότιτλων και σε πολυάριθμα formats, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του HEVC!

Συμπεράσματα

Ο Amiko TOP TV OTT, είναι ένα αξιόλογο Android box με επάρκεια μνήμης, minimal και καλαίσθητο τηλεχειριστήριο, καλές εφαρμογές, γρήγορη λειτουργία και δυνατότητα τηλεθέασης Netflix.

Info: ASTRASAT, τηλ.: 2310-784232/782251, http://b2b.astrasat.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter
Holler Box