Αρχική IP devolo Magic 2 LAN triple: 3 θύρες Ethernet σε οποιαδήποτε πρίζα!

devolo Magic 2 LAN triple: 3 θύρες Ethernet σε οποιαδήποτε πρίζα!

Τα προβλήματα της δικτύωσης μέσω ηλεκτρικών καλωδίων βρίσκουν «τοίχο» στους προσαρμογείς devolo Magic

Η δυνατότητα δικτύωσης μέσω των ηλεκτρικών γραμμών, είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια και σαφώς προσφέρει λύση στη διαθεσιμότητα τόσο θυρών Ethernet, όσο και WiFi Access Point.

Η σειρά προϊόντων Magic είναι η τελευταία τεχνολογική επανάσταση της devolo. Για πάνω από 17 χρόνια, οι ειδικοί των Powerline στην devolo Γερμανίας αναπτύσσουν και εξελίσσουν αποτελεσματικές λύσεις για «έξυπνα» δίκτυα που επικοινωνούν μέσω ηλεκτρικών καλωδίων και WiFi. Η σειρά προϊόντων Magic παίρνει την εμπειρία των τεχνολογικών ηγετών και τη συνδυάζει με τις καλύτερες καινοτομίες και τον απλούστερο χειρισμό που υπάρχει.

Μεγάλη, μακροχρόνια κάλυψη, χάρη στο G.hn

Με τη νέα γενιά Powerline που βασίζεται σε G.hn η devolo ανοίγει την πόρτα σε μια νέα εποχή υψηλής ταχύτητας. Ως ο πρώτος ευρωπαϊκός πάροχος τεχνολογίας, η εταιρεία χρησιμοποιεί chip G.hn δεύτερης γενιάς για πρώτη φορά.

Το G.hn είναι ένα τεχνικό πρότυπο, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) και υποστηρίζεται από αμέτρητους οργανισμούς – μεταξύ άλλων – από τον Βιομηχανικό Σύνδεσμο HomeGrid Forum. To G.hn καλύπτει τη διασύνδεση μέσω ευρύτερης γκάμας καλωδίων, όπου εκτός των ηλεκτρικών γραμμών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με τηλεφωνική, ομοαξονική καλωδίωση ή και με πλαστικές οπτικές ίνες.

devolo-Magic-2-LAN-triple-Living-Room
3 θύρες Ethernet σε οποιαδήποτε πρίζα της οικίας σας

Η μετάβαση στο G.hn δεν σημαίνει μόνο μια τεράστια αύξηση ταχύτητας στο κεντρικό δίκτυο Powerline με πραγματική ταχύτητα έως και 2.400 Mbps, αλλά ταυτόχρονα βελτιωμένη σταθερότητα, καθώς και μεγαλύτερη εμβέλεια PLC στα έως και 500 μέτρα.

Μεταξύ άλλων, το G.hn χρησιμοποιεί ψηφιακή διαμόρφωση OFDM, εξελιγμένο κώδικα διόρθωσης σφαλμάτων, ενώ υποστηρίζει MIMO (Multiple Input Multiple Output), με αποτέλεσμα να εκμεταλλεύεται και τους 3 αγωγούς ηλεκτρικής παροχής (φάση, ουδέτερο, γείωση).

devolo Magic 2 LAN triple  Starter Kit

Εδώ, σας παρουσιάζουμε το σετ devolo Magic 2 LAN triple  Starter Kit, το οποίο αποτελείται από 2 powerline προσαρμογείς, τον βασικό με μία θύρα Ethernet και τον δεύτερο με 3 θύρες Ethernet. Στη συνέχεια, θα συνδέσουμε και έναν τρίτο προσαρμογέα (devolo Magic 2 LAN triple Single Unit), προκειμένου να επεκτείνουμε το δίκτυό μας.

Μόλις ο βασικός προσαρμογέας Magic συνδεθεί στο router, ο δεύτερος προσαρμογέας μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε πρίζα στο ίδιο δίκτυο και το σύστημα να λειτουργήσει άμεσα (Plug and play). Χάρη στην τεχνολογία αυτόματης σύζευξης, οι προσαρμογείς Magic – που βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο –  «βρίσκουν» αυτόματα ο ένας τον άλλο και δημιουργούν μια κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ τους. Επίσης, το δωρεάν λογισμικό devolo Cockpit καθώς και το web interface είναι διαθέσιμα online για να ρυθμίζετε τους προσαρμογείς Magic LAN όπως επιθυμείτε.

Το νέο devolo Magic 2 LAN triple σου δίνει τη δυνατότητα να συνδέσεις τρεις ταχύτατες θύρες LAN σε οποιοδήποτε σημείο θες, αρκεί να υπάρχει πρίζα. Αυτό σημαίνει ότι οι μέρες των πρόσθετων switches και των αργών ρυθμών μεταφοράς δεδομένων έχουν τελειώσει. Με ταχύτητες έως 2400 Mbps, ο προσαρμογέας εκτελεί με αστραπιαία ταχύτητα streaming, gaming και downloading. Απλά το συνδέεις στην πρίζα και απολαμβάνεις ταχύτατο Internet!

Να σημειωθεί ότι τα powerlines δεν πρέπει να τοποθετούνται σε πολύπριζα, παρά μόνο απευθείας σε κεντρική πρίζα και στη συνέχεια να χρησιμοποιείται η ενσωματωμένη τους πρίζα, η οποία μάλιστα διαθέτει προστασία ασφαλείας για τα παιδιά.

Μεταφέροντας το σήμα του Internet μέσα από την κεντρική καλωδίωση  ρεύματος, τα Magic 2 powerlines καταφέρνουν να «σηκώσουν» ταχύτητες έως 2400 Mbps χωρίς να εμποδίζονται από ταβάνια και τοίχους. Με τρεις θύρες gigabit, το devolo Magic 2 LAN triple παρέχει ταυτόχρονη σύνδεση σε πολλαπλές συσκευές multimedia, έτσι δεν υπάρχει η ανάγκη για επιπλέον ξεχωριστό switch.

Έλεγχος μέσω υπολογιστή και κινητού

Το devolo cockpit είναι το γνωστό λογισμικό της devolo για τον πλήρη έλεγχο των powerlines της εταιρίας μέσω υπολογιστή, ενώ η νέα εφαρμογή home network για κινητά, προς το παρόν υποστηρίζει μερικώς τα δίκτυα που δεν διαθέτουν WiFi προσαρμογείς, κάτι που βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης.

Με το cockpit μπορείτε – εάν επιθυμείτε – να έχετε πλήρη εποπτεία της λειτουργίας του δικτύου και των powerlines ξεχωριστά, καθώς και να πραγματοποιείτε πολυάριθμες ρυθμίσεις. Να σημειώσουμε ότι εάν είστε ένας μέσος χρήστης, δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με αυτές τις λειτουργίες, καθώς το δίκτυό σας, θα λειτουργεί έτσι κι αλλιώς απρόσκοπτα.   

Προσθήκη επιπλέον devolo Magic adapter στο δίκτυο

devolo-Magic-2-LAN-triple-Single-Unit
devolo-Magic-2-LAN-triple-Single-Unit

Η προσθήκη επιπλέον devolo Magic powerline στο δίκτυο, δεν παρουσιάζει κάποια δυσκολία, καθώς υπάρχουν 3 τρόποι:

  1. Μέσω του Cockpit ή προσεχώς του devolo Home Netwok App
  2. Μέσω του web interface
  3. Μέσω του μπουτόν PLC/reset που είναι και ο πιο εύκολος τρόπος

Προσθήκη επιπλέον devolo Magic powerline μέσω του μπουτόν PLC/reset

Τοποθετούμε το νέο powerline στην επιθυμητή πρίζα και πατάμε το reset σε κάποιο υπάρχον powerline του δικτύου μας επί 1 δευτερόλεπτο. Το νέο powerline θα συσχετιστεί αυτόματα και δεν θα χρειαστεί να κάνουμε κάτι άλλο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, το LED του νέου powerline θα φωτίζει μόνιμα άσπρο και πλέον είναι πλήρως συνδεδεμένο στο δίκτυό μας!

Σε περίπτωση που θέλουμε να αποσυνδέσουμε κάποιο powerline από το δίκτυό μας, πατάμε το reset για περίπου 10 δευτερόλεπτα, περιμένουμε για λίγο το LED να αρχίσει να αναβοσβήνει άσπρο και αφαιρούμε το powerline από τη πρίζα. Πλέον, το συγκεκριμένο powerline έχει επανέλθει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Στη πράξη

Στον χώρο δοκιμών, λειτουργήσαμε πρώτα το δίκτυο του Starter Kit με 2 powerlines, τόσο σε κοντινές πρίζες, όσο και σε κάποια απομακρυσμένη με την οποία είχαμε πάντα χαμηλή απόδοση σύνδεσης. Παράλληλα, συγκρίναμε τις ταχύτητες διασύνδεσης με προηγούμενο δίκτυο dlan, με 2 powerlines, ένα dlan 1200+ κι ένα dlan 1200+ WiFi ac.

Η πρώτη σύνδεση Magic – όπως αναφέραμε – δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη ενέργεια από πλευράς μας και πολύ γρήγορα, τα 2 powerlines συσχετίστηκαν άμεσα μεταξύ τους. Στη κοντινή πρίζα, το cockpit μας έδειξε ταχύτητα σύνδεσης 543 Mbps ενώ με dlan ήταν 411 Mbps. Επιπλέον, η πρίζα σε μεγαλύτερη απόσταση μας έδειξε 395 Mbps, ένα νούμερο που δεν το είχαμε ξαναδεί με προηγούμενες γενιές powerlines, καθώς στην καλύτερη περίπτωση η ταχύτητα έφτανε τα 305 Mbps με dlan, ενώ πολύ συχνά ήταν μικρότερη.

Στη συνέχεια, προσθέσαμε κι ένα τρίτο powerline Magic 2 triple, με τη διαδικασία που περιγράψαμε στην αντίστοιχη παράγραφο, μετρώντας ταχύτητα 468 Mbps.

Καθόλη τη διάρκεια των δοκιμών, αλλά και της περαιτέρω χρήσης, το powerline Magic δίκτυο παρουσίασε απόλυτη σταθερότητα.

Να σημειώσουμε ότι οι ταχύτητες που αναφέρουμε, αφορούν στον συγκεκριμένο χώρο, με τη συγκεκριμένη ηλεκτρική καλωδίωση. Σε κάποιον άλλο χώρο με διαφορετική ηλεκτρική εγκατάσταση, σαφώς οι μετρήσεις θα διαφέρουν.

Στην ερώτηση εάν γίνεται να αναμιχθούν Magic powerlines με dlan powerlines στο ίδιο δίκτυο, η απάντηση είναι όχι, καθώς πρόκειται για διαφορετικές μεταξύ τους τεχνολογίες. Ωστόσο, είναι εφικτό να συνυπάρχουν δίκτυο dlan και δίκτυο Magic, αλλά η απόδοση του δικτύου Magic δεν θα είναι η μέγιστη, συνεπώς καλό είναι να χρησιμοποιείται μόνο δίκτυο Magic.  

Η γνώμη μας

Η νέα γενιά Magic 2 powerlines της devolo με την τεχνολογία G.hn, ωθεί ακόμη περισσότερο την δικτύωση μέσω των ηλεκτρικών γραμμών, με υψηλές ταχύτητες διασύνδεσης, αλλά και απόλυτη σταθερότητα !

Info: devolo Ελλάς, τηλ: 22210 84387, www.devolo.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter
Holler Box