Αρχική Android Engel EN1015K: Με πιστοποίηση Netflix, Google

Engel EN1015K: Με πιστοποίηση Netflix, Google

Όπως υποσχεθήκαμε, δοκιμάσαμε το εξαιρετικό Android TV box Engel EN1015K και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από τη συνολική λειτουργία του.

To EN1015K φέρει λειτουργικό Android TV το οποίο βασίζεται στην έκδοση Android 9 pie, ενώ κατέχει επίσημη πιστοποίηση Google και Netflix, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα μία σειρά πλεονεκτημάτων κυρίως για τις εν λόγω υπηρεσίες.

Ακόμη, το Engel EN1015K Android TV box, υποστηρίζει ανάλυση 4Κ, πλειάδα αποκωδικοποιητών Video & Audio, ενώ διαθέτει ενσωματωμένο Google Assistant και bluetooth τηλεχειριστήριο με φωνητικό έλεγχο, πατώντας το αντίστοιχο πλήκτρο στην επάνω δεξιά γωνία. Το τηλεχειριστήριο διαθέτει και πλήκτρα για άμεση πρόσβαση σε Netflix, YouTube, αλλά και Google Play, γεγονός που διευκολύνει ακόμη περισσότερο τον καθημερινό χειρισμό.

Με το ενσωματωμένο Chromecast, μπορούμε να κάνουμε casting στη τηλεόρασή μας με τις συμβατές εφαρμογές χάρη στην πιστοποίηση Google.

Το συγκεκριμένο TV box φέρει SoC Amlogic S905X, επεξεργαστή ARM Quad Core 64 bit Cortex-A53 στο 1.5GHz, GPU Penta Cote Mali-450 μέχρι 750 MHz και μνήμες 2GB DDR3 DRAM/ 8GB eMMC Flash, ενώ από πλευράς δικτύωσης και επικοινωνίας, εκτός από την Ethernet, διατίθεται ενσωματωμένο dual band WiFi ac και Bluetooth 4.2.

Εξωτερική περιγραφή – Συνδέσεις

Ο EN1015K βρίσκεται σε κουτί διαστάσεων 100 x 100 x 23.5mm και βάρους ικανού να το κρατάει σταθερό. Η πρόσοψη διαθέτει ενδεικτικό LED λειτουργίας, ενώ από πλευράς συνδέσεων έχουμε: 2 x USB 2.0, MicroSD, Ethernet 10/100, έξοδο AV, HDMI2.0a, οπτική έξοδο ψηφιακού ήχου και σαφώς την είσοδο για το παρεχόμενο τροφοδοτικό των 5V/2A. Να σημειώσουμε ότι μεταξύ των 2 θυρών USB υπάρχει μία οπή, η οποία αφορά την αναβάθμιση και συνήθως βρίσκεται μέσα στην υποδοχή εξόδου AV, ωστόσο στη περίπτωση του συγκεκριμένου box, η όποια αναβάθμιση είναι διαθέσιμη online, έτσι δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε.

Μενού – Λειτουργίες

Η αρχική ρύθμιση δεν παρουσιάζει δυσκολίες, ενώ κατά τη διάρκειά της θα εγκατασταθούν και κάποιες default εφαρμογές όπως Spotify Music για Android TV, TV3, ATRESplayer, RTVE A la carta Android TV και Red Bull TV. Εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει άλλες εφαρμογές μέσω του ίδιου λογαριασμού Google που χρησιμοποιείτε και στο συγκεκριμένο TV box, θα σας προταθούν και αυτές για εγκατάσταση, χωρίς να είναι υποχρεωτικό. Εμείς δεχτήκαμε να εγκατασταθεί το KODI. Να αναφέρουμε ότι η εφαρμογή Netflix για Android TV είναι ήδη εγκατεστημένη και μάλιστα κατά την έναρξη, πραγματοποιεί αυτόνομη αναβάθμιση.

Στον default launcher του Android TV, θα δείτε την κλασική τοπολογία των επιλογών Apps, Netflix, YouTube, καθώς και αυτών που εγκαταστάθηκαν από το σύστημα, ενώ στο επάνω μέρος έχουμε τη δυνατότητα φωνητικής αναζήτησης ή με πληκτρολόγιο, καθώς και το εικονίδιο Ρυθμίσεις με βασικές επιλογές Δίκτυο και διαδίκτυο, Λογαριασμοί και σύνδεση, Εφαρμογές, Προτιμήσεις συσκευής, TV settings, Τηλεχειριστήρια και αξεσουάρ.

Η πρώτη σειρά των βασικών εφαρμογών, περιλαμβάνει τα Netflix, YouTube, Google Play Movies και Google Play Store, ενώ εμείς προσθέσαμε και το KODI, όπως φαίνεται και στην αντίστοιχη φωτογραφία.

Προτείνουμε να επιλέξετε Google Play Store -> Οι εφαρμογές μου -> Ενημέρωση όλων, προκειμένου να είστε σίγουροι ότι έχετε τις τελευταίες εκδόσεις των εφαρμογών.

Netflix

Όπως αναφέραμε, η συσκευή κατέχει επίσημη πιστοποίηση Netflix και Google, έτσι η πλοήγηση στο Netflix πραγματοποιείται απρόσκοπτα χωρίς την ανάγκη mouse. Να διευκρινίσουμε επίσης ότι είναι εφικτή η αναπαραγωγή Netflix σε ανάλυση 4Κ λόγω των προδιαγραφών και των πιστοποιήσεων της συσκευής, με την προϋπόθεση πάντα ότι υποστηρίζεται και από το εκάστοτε περιεχόμενο, αλλά και από την τηλεόρασή σας (4Κ).

Chromecast built-in

Με τη δυνατότητα Chromecast, μπορείτε – χωρίς επιπλέον εξοπλισμό – να κάνετε μετάδοση από το κινητό ή το tablet απευθείας στην οθόνη της τηλεόρασής σας, για εφαρμογές που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη λειτουργία, όπως πχ το YouTube.

Πατώντας το αντίστοιχο εικονίδιο οθόνης που εμφανίζεται στην εφαρμογή, θα μπορείτε να βλέπετε τα video που επιλέγετε στο κινητό σας, απευθείας στη τηλεόρασή σας και μάλιστα με εξαιρετική ποιότητα.

Google Assistant

Ο βοηθός Google αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο από μόνος του, έτσι δεν θα επεκταθούμε ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο άρθρο. Θα αναφέρουμε ότι μπορείτε να δίνετε εντολές στο μικρόφωνο του τηλεχειριστηρίου πατώντας το αντίστοιχο πλήκτρο επάνω δεξιά, ωστόσο να σημειωθεί ότι προς το παρόν δεν υποστηρίζεται η ελληνική γλώσσα, έτσι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αγγλικά. Στο παραπάνω video μπορείτε να δείτε μία μικρή επίδειξη φωνητικών εντολών για το Netflix!

Το τι μπορείτε να κάνετε με τον Google Assistant, μπορεί να σας το δείξει ο «ίδιος» αρκεί να τον ρωτήσετε “What can you do?”.

Επίσης, μπορείτε να ψάχνετε στο youtube με τη φωνή σας αντί να πληκτρολογείτε ή πχ να ανοίξετε το Netflix λέγοντας “Open Netflix” και ο βοηθός θα σας απαντήσει άμεσα λέγοντας “Opening Netflix”, προκειμένου να επιβεβαιώσετε ότι σας «άκουσε».

Bluetooth pairing με το τηλεχειριστήριο

Να σημειώσουμε ότι για τη χρήση του Google Assistant θα πρέπει να έχετε κάνει pairing το τηλεχειριστήριο, με την επιλογή Ρυθμίσεις -> Τηλεχειριστήρια και αξεσουάρ. Εκεί θα πρέπει να δείτε να γράφει «Remote B016 Συνδέθηκε», αλλιώς κάνετε τα εξής: Πατήστε τα πλήκτρα Enter (OK) και VOL- μέχρι να αρχίσει να αναβοσβήνει το κόκκινο LED στο τηλεχειριστήριο, επιλέξτε Προσθήκη αξεσουάρ και αμέσως μετά την εμφάνιση του RemoteB016 στα δεξιά της οθόνης, πατήστε και πάλι Enter, όπου σε ελάχιστα δευτερόλεπτα θα ολοκληρωθεί η σύζευξη.

Εάν δεν πραγματοποιήσετε την παραπάνω διαδικασία, το τηλεχειριστήριο δεν θα «ακούει» τις φωνητικές εντολές σας!

Το κινητό σαν τηλεχειριστήριο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο σαν ένα πλήρες τηλεχειριστήριο, αρκεί να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Android TV Remote από το Google Play Store. Να σημειωθεί ότι προκειμένου να λειτουργήσει το κινητό σας σαν τηλεχειριστήριο, θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο στο ίδιο τοπικό δίκτυο με τη συσκευή EN1015K, την οποία θα δείτε σαν AGT419.

Στη προσπάθεια για σύνδεση με την συσκευή σας, θα εμφανιστεί στην οθόνη ένας κωδικός, τον οποίο θα πρέπει να εισαγάγετε στην εφαρμογή Android TV Remote προκειμένου να ολοκληρωθεί η σύνδεση.

Άλλες λειτουργίες

Εκτός από τις παραπάνω λειτουργίες, το EN1015K σαν Android TV box, μπορεί να εκτελέσει όλες τις γνωστές λειτουργίες, όπως πχ εγκατάσταση εφαρμογών από το Google Play Store, αναπαραγωγή αρχείων video/audio/photo σαν media player, χρήση του Kodi, ακρόαση μουσικών κομματιών μέσω Spotify και πολλά άλλα!

Συμπεράσματα

Μετά από πολλά τεστ, είμαστε βέβαιοι ότι το ENGEL EN1015K θα σας συντροφεύσει πιστά εάν θέλετε να παρακολουθείτε άνετα Netflix στην οθόνη της τηλεόρασής σας, ενώ είναι έτοιμο να «ακούσει» τις φωνητικές εντολές σας με τον Google Assistant. Επιπλέον, το συγκεκριμένο box σας προσφέρει ενσωματωμένο Chromecast, online αναβαθμίσεις λογισμικού, σταθερή λειτουργία και πολλές περαιτέρω εφαρμογές, ανάλογα τις επιθυμίες σας! Εξαιρετικό!

To Engel EN1015K διατίθεται στην ελληνική αγορά σε προσιτή τιμή, από την εταιρία:

Info: ASTRASAT, τηλ: 2310-784232/782251, http://b2b.astrasat.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter
Holler Box