Αρχική Smart Home FIBARO Home Center 3: Το νέο προηγμένο gateway για το έξυπνο σπίτι

FIBARO Home Center 3: Το νέο προηγμένο gateway για το έξυπνο σπίτι

Τα gateways (πύλες) είναι βασικά στοιχεία των συστημάτων για το έξυπνο σπίτι και διασφαλίζουν ότι όλες οι συσκευές λειτουργούν σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες μας. Η νέα πύλη FIBARO είναι πολύ πιο ασφαλής και ολοκληρωμένη από την προηγούμενη έκδοση, καθώς πλέον υποστηρίζει όχι μόνο το πρωτόκολλο Z-Wave αλλά και τα πιο δημοφιλή, όπως ZigBee, Nice και Wi-Fi. 

Ένα σημείο για να τα κάνετε όλα

Η πύλη Home Center 3 για το έξυπνο σπίτι, περιλαμβάνει κέντρο διαχείρισης που «τρέχει» συσκευές FIBARO σε συνδυασμό με υλικό βασισμένο στο πρωτόκολλο Z-Wave ή ακόμα και με 100 συσκευές Nice. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, είναι και ZigBee-ready, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να ενσωματώσουν υλικό χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο πρωτόκολλο ως πρότυπο. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί με δυνατότητα εφαρμογής ενημερώσεων λογισμικού που επιτρέπουν νέες λειτουργίες, ενώ η θύρα Ethernet και το Wi-Fi προσφέρουν ποικιλία σύνδεσης δικτύου και μεγαλύτερη εμβέλεια από ποτέ, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε στο σπίτι. 

Η συσκευή διαθέτει πλέον ενσωματωμένες κεραίες που έχουν ρυθμιστεί ώστε να επεκτείνουν το εύρος, έτσι δεν απαιτεί καλωδιακή σύνδεση με το δρομολογητή. Το Wi-Fi καθιστά πολύ πιο εύκολη τη σύνδεση, ενώ ο οδηγός ρύθμισης του συστήματος διευκολύνει του αρχάριους στη ρύθμιση του έξυπνου σπιτιού.

Το νέο Home Center 3 υποστηρίζει τους χρήστες του Home Center 3 με ενημερώσεις που προσφέρουν συμβατότητα με τις νέες ενσωματώσεις που εισάγονται στο σύστημα και εξαλείφει τα κρασαρίσματα που συμβαίνουν με συσκευές χαμηλής ποιότητας.

Ασφάλεια και σταθερότητα

Η εταιρεία ξεκίνησε συνεργασία με τους ηγέτες της παγκόσμιας ασφάλειας, όπως η Kaspersky, για την παροχή ισχυρής προστασίας από τις αυξανόμενες δραστηριότητες hacking που στοχεύουν τα έξυπνα σπίτια. Η κρυπτογραφημένη μεταφορά δεδομένων είναι ένας πρώτος τρόπος προστασίας τόσο των τοπικών όσο και των εξωτερικών συνδέσεων. Η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει τοπικά χωρίς πρόσβαση στο Internet και στο cloud, παρέχοντας βασικές λειτουργίες στο σπίτι, έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να απενεργοποιηθεί το σύστημα συναγερμού σε περίπτωση που δεν υπάρχει σύνδεση στο Internet, μόνο και μόνο επειδή πχ ο πάροχος τρέχει κάποια έργα συντήρησης.

Η ασφάλεια προέρχεται από ένα διπλό σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στη συσκευή και το cloud, έναν daemon που παρακολουθεί την υγεία του συστήματος και έναν επεξεργαστή 4 πυρήνων ή 2 GB μνήμης. 

Το Home Center 3 έχει λάβει πληθώρα πιστοποιητικών σχετικών με την ασφάλεια.

Κατάλληλο τόσο για αρχάριους όσο και για ειδικούς

Το Home Center 3 παρέχει μια διαδικασία ρύθμισης που καθοδηγεί τον χρήστη στην εγκατάσταση συστήματος βήμα προς βήμα. Ο οδηγός εγκατάστασης περιλαμβάνει παραμέτρους αυτοματισμού πυρήνα και μια σειρά από έξυπνα χαρακτηριστικά που επιλύουν τις πιο υψηλές ανάγκες των χρηστών (σενάρια αυτοματισμού). Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα έξυπνο αυτοματισμό κατοικίας FIBARO.

Οι πιο έμπειροι χρήστες και οι ειδικοί, θα εκτιμήσουν εκατοντάδες χαρακτηριστικά όπως σκηνές μπλοκ, γεγονότα LUA ή τις γρήγορες εφαρμογές. 

Χαρακτηριστικά FIBARO Home Center 3

Επεξεργαστής Quad-core Arm Cortex A53 (1,2 GHz)
RAM 2 GB
HDD 8 GB
Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος 12V DC
Διαστάσεις 220x140x35 mm
Πρωτόκολλο Φάσμα ραδιοσυχνοτήτων
Ζ-Wave (500) 868,0-868,6 MHz 869,7-870,0 ΜΗz
433MHz (OOK, FSK, GFSK) 433.54-433.92 MHz
868 ΜΗz (OOK, FSK, GFSK) 868,3-868,94 MHz
ZigBee 2405-2480ΜΗz
Wi-Fi (802,11 b / g / n / a / ac) 2400-2483MHz 5150-5350MHz
Bluetooth Low Energy 2402-2480ΜΗz

Νέο UI – Όλα σε ένα μέρος

Η νέα διαδικασία ρύθμισης είναι πολύ απλούστερη, πιο γρήγορη και πιο φιλική προς το χρήστη. Με μερικά σύντομα βήματα, ένα Smart Home σύστημα προσαρμόζεται στις ανάγκες των κατοίκων και καθίσταται έτοιμο για χρήση. Το Web Interface έχει σχεδιαστεί για να συντομεύει τον απαραίτητο χρόνο για τη δημιουργία του συστήματος FIBARO. Τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα, όλες οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο σύστημα FIBARO είναι διαθέσιμες σε μία οθόνη, χωρίς την ανάγκη μετάβασης ανάμεσα σε πολλές καρτέλες και σελίδες. Τα εξατομικευμένα προφίλ είναι ένα σύνολο ρυθμίσεων που επιτρέπουν στον εγκαταστάτη να προσαρμόσει το σύνολο του σπιτιού για κάθε κάτοικο. Όταν ένα άτομο βγαίνει από το σπίτι, μπορεί να επιλέξει το προφίλ “απουσίας” και το σύστημα θα κάνει τα υπόλοιπα. Η διαμόρφωση του συστήματος δεν ήταν ποτέ τόσο γρήγορη και διαισθητική.

Σχετικά με το FIBARO

Η FIBARO είναι ένα παγκόσμιο brand που δραστηριοποιείται στον τομέα του “Διαδικτύου των πραγμάτων”, παρέχοντας κορυφαίες λύσεις αυτοματισμού. Το σύστημα FIBARO έχει αναπτυχθεί για αρκετά χρόνια σε έξι ηπείρους, καθιστώντας το ένα από τα πιο προηγμένα ασύρματα συστήματα Smart Home στον κόσμο. Το FIBARO είναι ένα πλήρες σύστημα που δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου στην Πολωνία – τόσο η έδρα όσο και το εργοστάσιο βρίσκονται κοντά στο Πόζναν. Η εταιρεία έχει περίπου 400 υπαλλήλους. Από τον Ιούλιο του 2018 το brand αποτελεί μέρος του Nice group. Η αποστολή του FIBARO είναι να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων, δημιουργώντας ένα απόλυτο οικιακό χώρο με άνεση, ατμόσφαιρα και ασφάλεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter
Holler Box