Αρχική Android H96 PRO + : 4K UltraHD, Android 7.1.2

H96 PRO + : 4K UltraHD, Android 7.1.2

Ένα αξιόλογο 8πύρηνο Android TV box είναι το H96Pro+, το οποίο διαθέτει 3 GB RAM, 32 GB Flash, ενώ βασίζεται σε Android 7.1.2 με απρόσκοπτη λειτουργία.

Το συγκεκριμένο TV box δεν έχει εμφανιστεί μόλις χτες στην αγορά, ωστόσο αποτελεί μία εξαιρετική λύση για να μετατρέψετε την τηλεόρασή σας σε smart, με αξιόπιστες λειτουργίες και δυνατότητα άνετης εγκατάστασης εφαρμογών.

Καταρχήν, από πλευράς SoC – επεξεργαστή, έχουμε Amlogic S912 Octa core ARM Cortex-A53 CPU στα 2GHz (DVFS) και GPU: 750MHz+ ARM Mali-820MP3, χαρακτηριστικά τα οποία δίνουν άνεση και ταχύτητα λειτουργίας.

Επίσης σημαντικά χαρακτηριστικά, είναι οι Video Codecs VP9-10 Profile-2 μέχρι 4Kx2K@60fps, H.265 HEVC MP-10@L5.1 μέχρι 4Kx2K@60fps, που σημαίνει άνετη αναπαραγωγή video ροής αλλά και αποθηκευμένων αρχείων, με δυνατότητα πλήρους ανάλυσης 4Κ και υποστήριξης HDR.

Περιγραφή – Συνδεσμολογίες

Το H96PRO+ είναι ένα τετράγωνο και ελαφρύ κουτί διαστάσεων 10.7×10.7×2 cm, στου οποίου τη πρόσοψη υπάρχει μόνο ένα ενδεικτικό LED λειτουργίας και stand by. Σε κανονική λειτουργία το LED γίνεται μπλε, ενώ σε stand by είναι κόκκινο.

Από πλευράς συνδέσεων, έχουμε Gigabit Ethernet, οπτική έξοδο ψηφιακού ήχου, HDMI 2.0a, έξοδο AV σε mini jack και είσοδο για το παρεχόμενο εξωτερικό τροφοδοτικό, ενώ στην αντίθετη πλευρά, βρίσκουμε υποδοχή MicroSD μέχρι 32 GB. Σαφώς, διατίθενται και 2 θύρες USB 2.0, καθώς και μία υποδοχή reset.

Να σημειώσουμε ότι το H96Pro+, διαθέτει ενσωματωμένο WiFi 2.4GHZ/5.8GHZ  802.11a/b/g/n /ac, αλλά και Bluetooth 4.1, ενισχύοντας έτσι τη δυνατότητα επικοινωνίας με το τοπικό μας δίκτυο, αλλά και με αντίστοιχες Bluetooth συσκευές.

Μενού – Λειτουργίες

Ο launcher που εμφανίζεται στην αρχική οθόνη, είναι ξεκάθαρος και πολύ γρήγορα ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί σε όλες τις διαθέσιμες λειτουργίες και εφαρμογές. Να αναφέρουμε επίσης ότι το συγκεκριμένο firmware έρχεται rooted.

Σε μεγάλο μέγεθος στο αρχικό μενού, υπάρχουν οι εφαρμογές Netflix, Youtube και Google play, ενώ σε μικρότερο μέγεθος φαίνονται οι εφαρμογές My Files, Music, Apps, Browser, Video, Games και Settings.

Στην κάτω μπάρα, μπορούμε να τοποθετήσουμε όποιες εφαρμογές χρησιμοποιούμε πιο συχνά, για άμεση πρόσβαση. Εκτός από το Google Play, μίας πολύ καλή πρόταση για εγκατάσταση και αναβάθμιση εφαρμογών, είναι το Aptoide TV.

Η λειτουργία του Netflix είναι ομαλή, ενώ με το πλήκτρο-ποντίκι στο τηλεχειριστήριο, γίνεται ακόμη πιο εύκολη. Μία ιδιαίτερα χρήσιμη εφαρμογή για καλύτερο έλεγχο με mouse, είναι το Cetus play, με το οποίο μπορείτε να κινείτε τον δείκτη με το κινητό σας τηλέφωνο σε ένα touch pad, ενώ όταν χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα και το τηλεχειριστήριο (χωρίς mouse), τότε πραγματικά ο έλεγχος βελτιστοποιείται.

Από πλευράς Kodi, εγκαταστήσαμε μέσω του Aptoide TV – χωρίς πρόβλημα – την τελευταία έκδοση 18.1 Leia με απρόσκοπτη λειτουργία, όπως επίσης το Spotify και άλλες εφαρμογές. Επίσης, η αναπαραγωγή αρχείων είναι εξαιρετικά αξιόπιστη και μάλιστα με πλήρη συμβατότητα στο H.265/HEVC.

Συμπεράσματα

To H96PRO+ Android TV box με Android 7.1.2, τον οκταπύρηνο επεξεργαστή και τις μνήμες 3 GB RAM/32GB Flash, στέκεται επάξια ακόμη και δίπλα σε πιο πρόσφατα μοντέλα, ενώ η συνολική του λειτουργία, μπορεί να ικανοποιήσει απόλυτα τον χρήστη, με την ταχύτητα και την αξιοπιστία του!

Info: TRONIX, τηλ: 2317003685-6 & 23510 32461, www.tronix.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter
Holler Box