Infomir MAG 349w3: MinistraTV & HEVC

Ο MAG 349w3 της Infomir παρέχει ισχυρές δυνατότητες iptv, ενώ να σημειωθεί ότι χρησιμοποιεί την πλατφόρμα middleware MinistraTV για online servers, η οποία έχει φτάσει πλέον στην έκδοση 5.5. Από πλευράς χαρακτηριστικών, ο MAG 349w3 διαθέτει επεξεργαστή ARM A15 (B15) Core CPU 1.2 GHz 6000 DMIPS με chipset Broadcom BCM 7250, μνήμη Flash 8 GB, RAM 1 GB, Wi-Fi 2.4 GHz/5 GHz ac και Bluetooth 4.1.

Περιγραφή – Συνδεσμολογία

Στη πρόσοψη βρίσκουμε τη μία θύρα USB 2.0 και ένα ενδεικτικό LED, ενώ στη πίσω όψη, έχουμε θύρα MicroSD, την δεύτερη θύρα USB 2.0,  HDMI 1.4a, έξοδο ψηφιακού ήχου S/PDIF και θύρα Gigabit Ethernet.

Μενού

Οι επιλογές στο κύριο μενού είναι οι: Home Media, IPTV Channels, MAGIC Cast, Download Manager, Internet Browser, Weather, Menu Guide, Settings και Record Manager.

Λειτουργίες

Οι πηγές περιεχομένου για τον MAG 349w3, μπορούν να προέρχονται από PC και NAS σε τοπικό δίκτυο, Streaming πρωτόκολλα RTSP, RTP, UDP, HTTP και σαφώς αποθηκευτικά μέσα USB. Στην επιλογή IPTV Channels εμφανίζεται η λίστα καναλιών, ενώ με το πλήκτρο MENU εμφανίζονται – μεταξύ άλλων – οι επιλογές Add operators’s IPTV List, Add IPTV List και Add IPTV channel, προκειμένου να εισαγάγετε κάποιο url με λίστα m3u που έχετε βρει. Μπορείτε να εισαγάγετε και iptv λίστες σε αρχεία m3u μέσω USB stick. Στην επιλογή Home Media θα δείτε το αποθηκευτικό μέσο που έχετε συνδέσει και με ΟΚ θα εμφανιστεί το αρχείο m3u που έχετε αποθηκεύσει. Με ΟΚ στο αρχείο, θα έχετε την επιλογή να δείτε τη λίστα, να ξεκινήσετε την αναπαραγωγή όλων ή να προσθέσετε τα κανάλια της λίστας στα IPTV κανάλια. Να σημειώσουμε ότι παρά το γεγονός ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι, καλό είναι να αποθηκεύουμε την εκάστοτε λίστα που επιθυμούμε να διατηρήσουμε για ένα συνεχόμενο χρονικό διάστημα.
Μπορούμε να προσθέσουμε κάποια portals, στη διαδρομή Settings->System Settings->Servers->Portals, όπου μπορούμε να προσθέσουμε μέχρι 8 portals. Στη συνέχεια μπορούμε να επιλέξουμε όποιο portal θέλουμε ή το ενσωματωμένο (embedded portal), ενώ το ίδιο ισχύει και για την εκκίνηση. Στα μενού settings και System Settings, έχουμε στη διάθεσή μας πολυάριθμες επιλογές για όλες τις παραμέτρους, όπως δίκτυο, ανάλυση video, audio, υπότιτλους, έλεγχο πρόσβασης, μενού εκκίνησης (main menu, iptv channels, Home Media) και πολλά άλλα.

Αναπαραγωγή αρχείων

Όσον αφορά την αναπαραγωγή αρχείων στην επιλογή Home Media, θα δείτε τα περιεχόμενα οποιουδήποτε αποθηκευτικού μέσου διαθέτετε μέσω δικτύου, UPnP, καθώς και USB, προκειμένου να πραγματοποιήσετε αναπαραγωγή πολυάριθμων τύπων αρχείων, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των αρχείων hevc όπως αναφέραμε. Η αναπαραγωγή video είναι απρόσκοπτη και οι υπότιτλοι εμφανίζονται άμεσα. Με τα πλήκτρα δεξιά-αριστερά πραγματοποιούμε άμεση πρόσβαση σε οποιοδήποτε σημείο του video, ταχύτατα και αξιόπιστα ακόμη και στα video hevc, κάτι που δεν ισχύει με αρκετούς δέκτες που υποστηρίζουν hevc.
Με το κόκκινο πλήκτρο F1, μπορείτε να προγραμματίσετε εγγραφές καναλιών, αλλά και να επιλέξετε το μέσο στο οποίο θα αποθηκευτούν, ενώ με τον Record Manager έχετε εποπτεία των προγραμματισμών σας, αλλά και των ήδη εγγεγραμμένων καναλιών.

Browser

Όπως είναι προφανές, η επιλογή Internet browser αφορά τη πλοήγηση internet, ενώ έχουμε τη δυνατότητα εικονικού πληκτρολογίου. Ο browser είναι ταχύτατος και πλήρης, με υποστήριξη flash, javascript και html 5, ενώ με το πλήκτρο MENU εμφανίζεται ένα σύνολο επιλογών, μεταξύ των οποίων το zoom που επιθυμούμε. Η εμφάνιση εικονικού mouse με το πλήκτρο Info, θα σας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό κατά τη πλοήγηση στο internet.

Μεταφορά video internet links στον MAG

Μία πολύ ενδιαφέρουσα δυνατότητα, αφορά την αντιγραφή video links στον MAG προκειμένου να τα έχετε στη διάθεσή σας όποτε εσείς επιθυμείτε, αρκεί να χρησιμοποιείτε στον υπολογιστή σας τους browsers Chrome ή Firefox με εγκατεστημένο το πρόσθετο MAGic Cast στο οποίο έχετε εισαγάγει το ID που εμφανίζεται στο επάνω δεξιό μέρος της εικόνας του MAG με επιλεγμένη την εφαρμογή MAGic Cast. Κατά την αναπαραγωγή κάποιου video στον υπολογιστή σας, το εικονίδιο του πρόσθετου MAGic Cast επάνω δεξιά, γίνεται μπλε και με κλικ στο τελευταίο, το link του video μεταφέρεται στον MAG.

Ministra TV

Η συνέχεια του Stalker είναι η πλατφόρμα Ministra, η οποία έχει περάσει πλέον στην έκδοση 5.5. Η εν λόγω πλατφόρμα, προσφέρει σύγχρονη και διαδραστική τηλεόραση με κοινό user interface σε όλες τις συσκευές, γεγονός που αποτελεί προτέρημα για τους χρήστες, ενώ οι providers μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες IPTV, OTT και VoD με χαμηλό κόστος.
Σε δοκιμή demo account σε server που φιλοξενεί τη πλατφόρμα Ministra, διαπιστώσαμε τη λειτουργικότητα της πλατφόρμας, η οποία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα για τον τελικό χρήστη, αλλά και για τον διαχειριστή.

Συμπεράσματα

Ο MAG 349w3 της Infomir, παρέχει ισχυρές δυνατότητες iptv, media player σε τοπικό αλλά και δίκτυο, ενώ η πλήρης δυνατότητα παραμετροποίησης σε linux περιβάλλον, διαμορφώνει ένα iptv box υψηλού επιπέδου, όπως άλλωστε μας προσφέρει πάντα η Infomir.

Info: TRONIX, τηλ: 2317003685-6 & 23510 32461, www.tronix.gr