Αρχική Δορυφόροι Επιτυχής εκτόξευση του Eutelsat 5 West B

Επιτυχής εκτόξευση του Eutelsat 5 West B

Ο δορυφόρος EUTELSAT 5 West B τέθηκε με επιτυχία σε υπερ-σύγχρονη τροχιά μεταφοράς από τις Διεθνείς Υπηρεσίες Εκτόξευσης χρησιμοποιώντας πύραυλο Proton Breeze M που εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο Baikonur στις 03.17 (12.17 μ.μ. CET στις 9 Οκτωβρίου).

Ο διαχωρισμός του δορυφόρου συνέβη μετά από πτήση 15 ωρών 36 λεπτών και ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο έλεγχος των συστημάτων του διαστημικού οχήματος τις επόμενες 4 ώρες. Μετά από περαιτέρω ελιγμούς και δοκιμές σε τροχιά, ο EUTELSAT 5 West B θα τοποθετηθεί στις 5 μοίρες δυτικά στο τέλος του τρέχοντος έτους για να αντικαταστήσει τον EUTELSAT 5 West A, διασφαλίζοντας τη συνέχεια της υπηρεσίας για πάνω από 300 τηλεοπτικά κανάλια που μεταδίδονται από αυτή τη θέση. Ο EUTELSAT 5 West A θα παραμείνει σε λειτουργία σε τροχιά σε 5 μοίρες δυτικά και θα πραγματοποιεί άλλες αποστολές.

Ο EUTELSAT 5 West B θα φιλοξενήσει επίσης το GEO-3 payload του του δορυφορικού συστήματος πλοήγησης EGNOS ( European Geostationary Navigation Overlay System) βάσει 15ετούς συμφωνίας που υπογράφηκε το 2017 με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό GNSS (GSA) και εκτιμάται σε 102 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Rodolphe Belmer, Διευθύνων Σύμβουλος της Eutelsat, δήλωσε: “Συγχαρητήρια στην ILS και την Khrunichev για την άψογη εκτόξευση που θέτει έναν νέο δορυφόρο Eutelsat σε γεωστατική τροχιά. Αυτό το δορυφορικό πρόγραμμα, αντιπροσωπεύει την άψογη συνεργασία μεταξύ των Eutelsat, GSA, Airbus Defence and Space, Northrop Grumman, International Launch Services και Khrunichev. Ανυπομονούμε να θέσουμε τον EUTELSAT 5 West B σε  λειτουργία προς όφελος των πελατών μας σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική, καθώς και να εγκαινιάσουμε το EGNOS GEO-3, που θα βελτιώσει την απόδοση των παγκόσμιων δορυφoρικών συστημάτων πλοήγησης στην Ευρώπη. “

Εγγραφείτε στο Newsletter
Holler Box